Американските, френските и британските сили свалиха десетки дронове на хусите в

...
Американските, френските и британските сили свалиха десетки дронове на хусите в
Коментари Харесай

Американски, френски и британски сили свалиха дронове на хусите в Червено море

Американските, френските и английските сили смъкнаха десетки дронове  на хусите в региона на Червено море през нощта и в събота, оповестява " Ройтерс ".

Йеменските бунтовници, подкрепяни от Иран, нападат кораби в Червено море от ноември в акция на по време на войната в Газа.

Военният представител на групата Яхия Сареа сподели в телевизионна тирада в събота, че те са атакували товарния транспортен съд и " няколко американски военни разрушителя в Червено море и Аденския залив с 37 дрона ".

Военните дадоха отговор на широкомащабна офанзива, която групата предприе в Червено море и Аденския залив сред 4 сутринта и 6:30 сутринта, сподели CENTCOM в обява в обществената медийна платформа X.
 Съединени американски щати смъкна 15 дрона на хусите в Червено море Обновена
Съединени американски щати смъкна 15 дрона на хусите в Червено море

Дроновете съставляват непосредствена опасност за комерсиалните кораби

Френски боен транспортен съд и изтребители също смъкнаха четири бойни дрона, които напредваха към военноморски кораби, принадлежащи към задачата European Aspides в района, се споделя в изказване на френската войска.

Последни против хусите са се включили и английски сили. 

Британското министерство на защитата заяви, че неговият боен транспортен съд HMS Richmond се е включил към интернационалните съдружници  през нощта, като сподели, че няма вреди.

" Снощи HMS Richmond употребява ракети Sea Ceptor, с цел да смъкна два атакуващи дрона - сполучливо отблъсквайки още една офанзива на подкрепяните от Иран хуси ", написа министърът на защитата Грант Шапс в X. Обединеното кралство и нашите съдружници ще продължат да подхващат нужните дейности за избавяне на животи и отбрана на свободата на корабоплаването. "
 Съединени американски щати блъснали дронове на хусите
Съединени американски щати блъснали дронове на хусите

Централното командване не сподели дали ударите са били сполучливи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР